AleiA

 
Sleutel tot verandering AleiA

Teamcoaching

AleiA is gespecialiseerd in het coachen van teams om ze doeltreffender, efficiënter en daadkrachtiger te maken. Middels diverse methodieken creëert AleiA draagvlak binnen teams die veranderingen moeten realiseren, waarbij de onderlinge dynamiek en persoonlijke kwaliteiten uitgangspunten vormen. Hoe komt men tot een bepaald type denken, voelen en gedrag. Waardoor ontstaan wrijvingen en conflicten tussen teamleden en met welke opvattingen houden de leden van het systeem zichzelf en anderen in een klem? Ook wordt duidelijk hoe teamleden elkaar aanvullen en ondersteunen. Procesbegeleiding van AleiA werkt vanuit de kern, het vinden van de sleutel tot verandering zorgt voor het realiseren van doorbraken en verandering binnen een organisatie.

Wanneer teamcoaching in te zetten?

  • Hoge urgentie en groot belang
  • Als onderdeel van Management Development trajecten
  • Wanneer u mensen wilt verbinden aan verandertrajecten: bij start en borging van (o.a. Lean Six Sigma) verandertrajecten: Directie, MT, kernteam, project board, proces eigenaren, medewerkers
  • Bestaande teams verbeteren, nieuwe teams samenstellen, nieuwe teams tegen wil en dank
  • Afdelingen of teams hebben onderlinge conflicten waardoor o.a. resultaten niet tijdig gerealiseerd worden
  • Het ene team, afdeling of vestiging is succesvol, het andere minder
  • Wanneer u een 'effectief' en 'lerend' team wilt worden
  • Wanneer u wilt bereiken dat uw medewerkers een gemeenschappelijke 'taal' spreken om over elkaars functioneren te praten

Ook kunt u op basis van het profiel van uw team bepalen aan wat voor soort nieuwe collega uw team het meest behoefte heeft.

AleiA traint en coacht teams en geeft leidinggevenden handvatten om hun werk beter uit te kunnen voeren.

Aanpak

Elk traject van teamcoaching start met een gesprek met de opdrachtgever gevolgd door een bijeenkomst met alle teamleden en managers. Om een helder inzicht te verkrijgen volgen dan de individuele intake gesprekken. Vanaf hier start een maatwerktraject met team ontwikkeling sessies. Tijdens het traject kan blijken dat individuele coaching wenselijk is.

Afhankelijk van de behoefte en wat het beste bij het team past zal gebruik gemaakt worden van o.a. Metaprofielanalyse, NLP, systemisch werken en opstellingen.

Zie ook Procesbegeleiding

Bent u benieuwd of wilt u zelf ervaren wat AleiA voor u en uw organisatie kan betekenen, neem dan vrijblijvend contact op!

 


TEAM
'Together Each Achives More'

 AleiA coacht
Zakelijke context:

Individuele coaching

'On the job coaching'

Executive coaching

Teamcoaching

Privé context:

Lifecoaching

Jouw levensmissie